Back to Nieuws

Wilt u uw organisatie/initiatief ook verrijken met de maatschappelijke potentie van jongeren? Dat kan met MDT YourCube!

Wat is MDT YourCube?

MDT YourCube is een landelijk project in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Dit is een programma van de overheid om jongeren in een verdiepend of verbredend traject te laten ontdekken waar ze goed in zijn, welke richting ze op willen waarbij ze van betekenis zijn voor anderen in Leeuwarden. In een periode van 3 tot 6 maanden zetten zij zich wekelijks vrijwillig 4 tot 8 uren in en daarnaast kunnen ze deelnemen aan trainingen en inspirerende meetings door professionals en ontvangen ze coaching door ons. Aan het einde van het traject ontvangen ze een Europees erkend certificaat: De Europass, een mooie aanwinst voor hun CV!

Doet u ook mee? Graag!! Dit kan door:

1. …MDT-plekken aan te bieden waar jongeren zich vrijwillig kunnen inzetten. De coaching krijgen ze van ons maar vanuit uw organisatie moet er wel een aanspreekpunt zijn. Door de inmenging van jongeren zou u wel eens een heel verfrissende kijk kunnen krijgen op bepaalde cases. Of misschien biedt het juist wel meer aansluiting op een bepaalde doelgroep!

2. …individueel of met uw organisatie mee te denken/doen in het aanbieden van trainingen of workshops voor jongeren die een traject ingaan. Wij sparren daar graag met u over!
 
Interesse of vragen?? Neem contact op met Jeroen:
Jeroen@netwerktimetoconnect.nl
06-42424409


Hieronder leest u een stukje van Annouk over haar MDT YourCube-traject bij de Fairtrade Gemeente Leeuwarden:

 

Mijn naam is Annouk en sinds kort ben ik vrijwilliger bij Fairtrade Gemeente Leeuwarden. Dit jaar heb ik mijn studie Communicatie afgerond aan NHL Stenden en in het tussenjaar dat ik nu heb wil ik graag mijn netwerk vergroten en ervaring opdoen binnen mijn vakgebied. Via Netwerk Time to Connect ben ik in contact gekomen met de werkgroep Fairtrade Gemeente Leeuwarden. Hier kan ik mijn netwerk vergroten, houd ik mij bezig met marketing en communicatie opdrachten (onderaan deze pagina een artikel van mij in de huis aan huis) én zet ik mij in voor een fairtrade en duurzaam Leeuwarden. Vooral van dat laatste word ik heel erg enthousiast. Een perfecte plek voor mijn Maatschappelijke Diensttijd!

PS: Hieronder een artikel van Annouk voor de Fairtrade Gemeente Leeuwarden wat in de Huis aan Huis is verschenen.

 

?️ Duurzaam ondernemen, wat begon als tiener met een kleedje op straat De werkgroep Fairtrade Leeuwarden werkt samen…

Geplaatst door Fairtrade Leeuwarden op Woensdag 9 december 2020

Share this post

Back to Nieuws