WIJ ZIJN NETWERK TIME TO CONNECT

Netwerk Time to Connect is opgericht in april 2019 en actief sinds oktober 2019. Netwerk Time to Connect is ontstaan uit verlangen om iets te betekenen voor de mensen in Leeuwarden die geen sociaal netwerk hebben. We inspireren en activeren jongeren om hulp en netwerk te bieden aan stadsgenoten die in een sociaal isolement leven. We begeleiden de jongeren in de hulp die ze aan anderen geven. Zo helpen we kwetsbare mensen en bieden we jongeren de mogelijkheid om voor een ander van betekenis te zijn.

Wij zouden het tof vinden dat het in Leeuwarden normaal is dat jongeren omzien naar hun stadsgenoten. Onze werkwijze is dat we met jongeren meedenken om voor een ander van betekenis te zijn op een manier die het beste bij hen past. Op deze manier vinden we samen met de jongere een passende rol; onze insteek is laagdrempelig maar er is zelfs ruimte voor ontwikkeling op het gebied van persoonsvorming, burgerschap en andere skills die zij nodig hebben of willen ontwikkelen. Jongeren bepalen zelf wanneer en welk vrijwilligerswerk zij doen zodat het afgestemd is op hun voorkeuren en mogelijkheden.
Time to Connect, doe je mee?

ONZE MISSIE

Netwerk Time to Connect streeft naar een Leeuwarder samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.

ONZE VISIE

Jongeren zijn de toekomst. Netwerk Time to Connect activeert en faciliteert jongeren om zich vrijwillig in te zetten voor hun stadsgenoten die hulp nodig hebben, maar geen of weinig netwerk hebben. Door middel van het jongeren vrijwilligersnetwerk worden jongeren geïnspireerd en uitgedaagd om van omzien naar elkaar een levensstijl te maken. Van daaruit worden jongeren op hun beurt uitgedaagd om andere jongeren in hun eigen omgeving te inspireren om zich vrijwillig in te zetten voor de kwetsbare mensen in Leeuwarden.

Netwerk Time to Connect wil doen waar haar naam voor staat: stimuleren en faciliteren van de ontmoeting tussen jongeren en de kwetsbare medemens, zo komen verschillende doelgroepen met elkaar in contact. Het omzien naar elkaar wordt niet alleen gezien als een sociale verplichting, maar wordt op den duur geïntegreerd in het samenleven in Leeuwarden. Het wordt vanzelfsprekend voor jongeren om zich in te zetten voor de mensen in hun buurt, omdat ze hebben geleerd en hebben ervaren hoe goed het is om dat te doen. Dit bouwt de gemeenschap op en draagt bij aan het sociale netwerk van de Leeuwarders.

DOE OOK MEE!

Geef je op als vrijwilliger en word een Leeuwarderheld

HULP NODIG?

Klik hier en kijk wat we voor u kunnen betekenen.

STEUN ONS

U mag ons ook steunen met een financiële bijdrage.

ONTMOET ONS TEAM


ONTMOET ONS BESTUUR

De bestuursleden van Netwerk Time to Connect ontvangen geen financiële vergoeding.  De netwerkcoördinatoren worden beloond conform de salarisschalen van de CAO Sociaal werk.