HULP BIEDEN

Wil jij ervaren hoe bijzonder het is om iets te betekenen voor mensen die jouw hulp hard nodig hebben?
Het gaat om mensen die geen vrienden, buren of familie hebben die kunnen helpen of geen geld hebben om zelf hulp in te schakelen.
Jij kunt voor hen van enorme betekenis zijn! Ontdek hoe leuk én waardevol het kan zijn om iets voor een ander te doen.

In Leeuwarden wonen mensen die regelmatig hulp nodig hebben. Er zijn verschillende (kleine) dingen die je voor deze mensen kunt doen. Je kunt ze bijvoorbeeld helpen met het doen van boodschappen, een tuin opknappen, oppassen, een maatje zijn of hulp bieden in zorginstellingen zoals samen een spelletje spelen, wandelen, koken voor daklozen.

Je kunt zelf aangeven of je een hulpvraag wilt oppakken, dit kan eenmalig, tijdelijk of structureel. Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en mee te denken.

Wil je een kijkje nemen in onze IMPACT-calls? Op die manier kun je zien welke hulpvragen actueel zijn en bij jou zouden kunnen passen!

Klik op de speaker voor onze IMPACT-calls!

incidenteel


per week


per maand


per kwartaal


Je kan al van groot belang zijn met

PRAKTISCHE HULP

Het kan een praktische klus in of om huis betekenen, maar je kan bijvoorbeeld ook boodschappen voor iemand doen of iemand wegwijs maken op de computer.

Een gezellig contact

MAATJES PROJECTEN

In Leeuwarden is er veel eenzaamheid, niet alleen onder ouderen. Voor deze mensen is het fijn als ze een maatje hebben met wie ze eens in de twee á drie weken afspreken voor gezellig contact. Zoals samen koffie drinken, een spelletje doen, wandelen datgene wat jullie samen leuk vinden om te doen..

Zet je in met een groep

GROEPSACTIVITEITEN

Samen met je groep je inzetten om voor anderen voor betekenis te zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen met je vriendenkring, studentenvereniging of klas.
Samen onder anderen pannenkoeken bakken, sporten, spelletjes spelen of wandelen met eenzame ouderen, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Je kunt kiezen uit de bovenstaande opties......of misschien heb jij zelf ideeën hoe we Leeuwarden nog mooier kunnen maken? Stuur ons een mailtje, we staan open voor leuke initiatieven of denken graag met je mee!

BELANGRIJK: check HIER eerst het aannamebeleid voor vrijwilligers.
Vrijwilliger worden