Meedoen als Buurtgemeester

Wat is een Buurtgemeester?
In ons netwerk werken we samen met verschillende sociaal-maatschappelijke organisaties en initiatieven. Ons streven is, zoals onze naam al zegt, om zoveel mogelijk de verbinding aan te gaan. Daarom hechten wij veel waarde aan de personen van deze initiatieven die ons opzoeken voor de samenwerking. Wij noemen hen “Buurtgemeesters” omdat zij in hun buurt of daar waar ze zijn HÉT verschil maken.

Op zoek naar vrijwilligers?

Wat ontzettend mooi dat je betrokken bent bij een initiatief voor mensen die te maken hebben met eenzaamheid en/of kwetsbaarheid! Als je voor dit initiatief of je organisatie op zoek bent naar vrijwilligers voor een eenmalige of langdurige vrijwilligersplek kunnen wij je wellicht helpen. Daarvoor moet je eerst onderstaand formulier invullen zodat we alle feiten even op een rijtje hebben. Als je doelstelling overeenkomt met onze missie (wij streven naar een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien) dan kunnen wij de aanvraag opnemen.

Hoe dan?
Dit bieden we vervolgens aan aan onze vrijwilligers in de vorm van een inschrijfsysteem (zie het als een online “ticketverkoop”) op de volgende manieren:
eenmalige activiteiten waarin vrijwilligers zich per losse activiteit kunnen inschrijven.
carrousel waarin vrijwilligers zich kunnen inschrijven voor plekken die gebaat zijn bij een continue inzet van dezelfde vrijwilliger. Dit geeft duidelijkheid in ritme en regelmaat voor zowel de hulpvragers als voor de jongere.

Waarom?
Op die manier kunnen wij het voor onze vrijwilligers een stuk overzichtelijker maken waar en wanneer hun hulp nodig is en op welke manieren zij zich kunnen inzetten om van betekenis te zijn voor kwetsbare en/of eenzame mensen.

Voor jou is het makkelijker om goed na te denken over de inzet van vrijwilligers. Je hoeft niet ter plekke iets te bedenken. Daarmee leveren onze vrijwilligers echt meerwaarde op voor je organisatie.

De vrijwilliger kan zichzelf/haarzelf laten zien en ervaren, beleven, meedoen en zich ontwikkelen in je organisatie. Mocht de samenwerking bevallen van beide kanten, dan zou dit voor jou kunnen resulteren in een nieuwe gemotiveerde medewerker.

Daarnaast willen we adviseren om deze link op te slaan omdat het op deze manier makkelijker is om vrijwilligers te zoeken. Dat scheelt weer een paar mailtjes en telefoontjes, mochten er specifieke vragen of opmerkingen zijn kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen! Zie daarvoor onze contactpagina.

Alvast bedankt voor het invullen van het formulier! Samen staan we sterker!

Voor vragen neem gerust contact op met ons via info@netwerktimetoconnect.nl

Klik of scan de onderstaande QR-code om naar het formulier te gaan: