Wil jij ervaren hoe bijzonder het is om iets te betekenen voor mensen die jouw hulp hard nodig hebben?
Het gaat om mensen die geen vrienden, buren of familie hebben die kunnen helpen of geen geld hebben om zelf hulp in te schakelen.
Jij kunt voor hen van enorme betekenis zijn! Ontdek hoe leuk én waardevol het kan zijn om iets voor een ander te doen.

In Leeuwarden wonen mensen die regelmatig hulp nodig hebben. Er zijn verschillende (kleine) dingen die je voor deze mensen kunt doen. Je kunt ze bijvoorbeeld helpen met het doen van boodschappen, een tuin opknappen, oppassen, een maatje zijn of hulp bieden in zorginstellingen zoals samen een spelletje spelen of wandelen.     

Je kunt zelf aangeven of je een hulpvraag wilt oppakken, dit kan eenmalig, tijdelijk of structureel. Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en mee te denken. 

Je kunt je inzetten op de volgende manieren:

 

Praktische hulp
Oudere mensen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen moeite hebben met klussen in en om huis. Hierbij kun je denken aan het doen van boodschappen, helpen bij een verhuizing, het onderhouden van de tuin of het uitlaten van de hond.

Maatjesprojecten
In Leeuwarden is er veel eenzaamheid, niet alleen onder ouderen. Voor deze mensen is het fijn als ze een maatje hebben met wie ze eens in de twee á drie weken afspreken voor gezellig contact. Zoals samen koffie drinken, een spelletje doen, wandelen datgene wat jullie samen leuk vinden om te doen.

Sociale groepsactiviteiten
Bij Netwerk Time to Connect kun je je ook als groep inzetten om voor anderen voor betekenis te zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen met je vriendenkring, bijbelgroep, studentenvereniging of klas. Samen onder andere pannenkoeken bakken, spelletjes spelen of wandelen met eenzame ouderen, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of ouderen.

Heb jij ideeën hoe we Leeuwarden nog mooier kunnen maken? Stuur ons een mailtje, we denken graag met je mee.

Inschrijfformulier #Connecter

* verplicht veld

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk, wil je weten hoe wij met jouw gegevens omgaan, klik dan hier.

Lees wat onze gedragscode is.